2019. feb 04.

Jólét vs. népszaporulat

írta: laszlobalazshivatalos
Jólét vs. népszaporulat

A legnagyobb jólétet biztosító országokban a legrosszabb a demográfiai helyzet és a legszegényebb országokban van a legnagyobb szaporulat. A magyar népesség drasztikus csökkenését felesleges gazdasági okok számlájára írni, hiszen tőlünk nyugatabbra is csökkennek annak ellenére, hogy amúgy jobban keresnek.

Talán valahol mélyebben van a kutya elásva, valahol az uralkodó értékrend és a korunkra jellemző közgondolkodás megértésében. Minden más felszínes a következő évtizedek kimenetele szempontjából.

Hiszen, sokan nem azért nem szülnek gyereket, mert attól félnek, hogy nem tudnak számukra mindent biztosítani. Nem, egyáltalán nem. Hanem azért nem szülnek sokan, mert magukat féltik, hogy önmaguknak nem tudnak majd minden örömöt és kényelmet biztosítani. Hiszen, ha a gyerek sír, akkor sajnos nem egyszerű játszani a tv előtt, vagy akkor már nem lehet felelőtlenül minden este részegeskedni a körúton.

A kényelem öli meg Európát. A magunk kényelme. Amíg párhuzamosan mellettünk (közöttünk) olyan téridegen népek erősödnek, amelyek nem ismerik a kényelmet: amelyek életerősek és egyre többen vannak.

László Balázs - Provokatív Blog

Szólj hozzá

Rövid gondolatmenet